Vaarallisella piraijalla on myös lempeä vegetaristiserkku, joka käyttää ravinnokseen pelkästään kasveja ja hedelmiä. Kasvissyöjäpiraijat kasvavat jopa 50 senttiä pitkiksi ja suurimmat niistä painavat 5 kiloa. Tometes lebaili -laji löytyi vastikä...

Vaarallisella piraijalla on myös lempeä vegetaristiserkku, joka käyttää ravinnokseen pelkästään kasveja ja hedelmiä. Kasvissyöjäpiraijat kasvavat jopa 50 senttiä pitkiksi ja suurimmat niistä painavat 5 kiloa. Tometes lebaili -laji löytyi vastikään Ranskan Guayanasta. Vaikka kalalaji on tiedemiehille uusi, paikalliset asujat ovat tunteneet sen jo vuosikausia, toteavat ranskalaistutkijat Sciences au Sud -lehden artikkelissa.

Piraijoihin kuuluu 4 alasukua ja yli 20 eri lajia. Niistä muutamat ovat erittäin vaarallisia. Parvessa liikkuvat piraijat ovat loistavia uimareita ja niillä on veitsenterävät hampaat. Kuivina kausina ne saattavat jäädä loukkuun lammikoihin ja tyhjentää sen nopeasti pikkukaloista. Kun ruoka loppuu, niille kelpaa ravinnoksi mikä tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla