Kasviscurry säästää verisuonia. Kuva: Wikimedia Commons
Kasviscurry säästää verisuonia. Kuva: Wikimedia Commons

Sekasyöjiin verrattuna mittarilukema jää viisi pykälää alemmas.

Kasvisruokavalio madaltaa verenpainetta, ja siihen vaihtaminen voisi auttaa ihmisiä, joilla on ongelmia verenpaineensa kanssa.

Jama Internal Medicine -lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan kasvissyöjien systolinen verenpaine on keskimäärin 5 mmHg ja diastolinen verenpaine 2–7 mmHg alhaisempi kuin sekaravintoa syövien.

Tutkimuksesta ei selvinnyt, minkä tyyppinen kasvisruokavalio olisi paras verenpaineen alentaja. Sen selvittämiseksi erilaisten kasvisruokavalioiden terveyshyötyjä pitäisi tutkia lisää.

Kasvissyönti on monella muullakin tapaa terveellistä. Tutkimusten mukaan kasvisruokavalio voi pienentää ainakin diabeteksen ja sydän- ja verisuonioireiden riskiä sekä pidentää elinikää.

Tulokset perustuvat 39 aikaisemman tutkimuksen aineistoihin. Yhteensä tutkimuksiin oli osallistunut 22 000 nelikymppistä miestä ja naista.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Thelin
Seuraa 
Viestejä15
Liittynyt14.1.2014

Kasvissyönti laskee verenpainetta

Koko kysymys "Onko kasvissyönti terveellistä?" on huono. Kasvisruokavalio määritellään nimittäin sen mukaan, mitä se ei sisällä. Ei siis ole olemassa mitään yksittäistä kasvisruokavaliota, jonka terveellisyyttä voisi arvioida. Kasvisruokavalio voi olla hyvinkin yksipuolinen tai esimerkiksi paljon sokeria sisältävä, mutta se voi olla myös proteiininlähteitä (palkokasvit ja vilja) lukuunottamatta täysin ravitsemussuositusten mukainen ja hyvin terveellinen. Voidaan toki kysyä, onko keskiverto...
Lue kommentti
taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009

Kasvissyönti laskee verenpainetta

kariluoto 01.03.2014 klo 23:49 Kofeiini estää adenosiinia, joka on tärkein verisuonistoa laajentava välittäjäaine, ja lisää stressihormonien määrää, jotka supistavat verisuonia. Kun kofeiini poistetaan verenkierrosta, sen vaikutuksetkin kumoutuvat. Onko tästä jotain tutkimusta? Muuten vaikuttaa sen yhden asian mieheltä, joka olisi vaihtanut nimimerkkiä, jonka mielestä suunnilleen kaikki on kofeiinin syytä..
Lue kommentti

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."