Tyrannosaurus rex eli lyhyen mutta kiivaan elämän, kertoo Nature -lehdessä julkaistu tutkimus. T.rex saavutti jättiläismäisen kokonsa neljän vuoden hur...

Tyrannosaurus rex eli lyhyen mutta kiivaan elämän, kertoo Nature -lehdessä julkaistu tutkimus. T.rex saavutti jättiläismäisen kokonsa neljän vuoden hurjan kasvupyrähdyksen aikana, jolloin sen paino lisääntyi jopa yli kaksi kiloa päivässä. Lopputuloksena oli 5 000-kiloinen pelottava saalistaja. Nykyisin maapallolla tallustelevat suurimmat pedot ovat 15 kertaa 65 miljoonaa vuotta sitten elänyttä lihansyöjädinosaurusta pienempiä.

Yhdysvaltalaistutkijat pohjaavat arvionsa luustomittauksiin. Kasvunopeus pääteltiin luufossiileihin piirtyneiden "kasvurenkaiden" perusteella. Yhtenä esimerkkinä käytettiin Sue-nimistä fossiilia, joka on maailman suurin ja parhaiten säilynein T. rex. Etelä-Dakotasta 1990 esiin kaivettu Sue oli tyrannosaurukseksi pitkäikäinen. Se eli 28-vuotiaaksi. Suen kasvupyrähdys ajoittui teini-ikään, 14-18 vuoden välille. Seuraavat 10 vuotta se ei kasvanut käytännössä lainkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla