Autoilijat reagoivat herkästi sään ja kelin mukaan vaihtuviin liikennemerkkeihin, todetaan psykologian lisensiaatti Pirkko Rämän huomenna Teknillisessä korkeakoulussa tarkastettavassa väit...

Autoilijat reagoivat herkästi sään ja kelin mukaan vaihtuviin liikennemerkkeihin, todetaan psykologian lisensiaatti Pirkko Rämän huomenna Teknillisessä korkeakoulussa tarkastettavassa väitöskirjassa. Rämän mukaan nopeusrajoituksen alentaminen liukkaalla kelillä tiputtaa selvästi keskinopeuksia. Turvaväleistä huomauttava opastintaulu puolestaan hillitsee menohaluja ja pidentää ajoetäisyyksiä jonossa.

Valtaosa tiellä liikkujista kiittelee sääohjattuja väyliä ja kaipaa niitä lisää. Autoilijoiden mielestä kelivaroitukset parantavat keskittymistä ajamiseen ja vähentävät turhia ohituksia. Sään ja kelin mukaan muuttuvia liikennemerkkejä on runsaalla 200:lla tiekilometrillä.

Talvirajoitukset astuivat kokonaisuudessaan voimaan tänään. Nopeuksia alennettiin runsaalla 10 000 kilometrillä. Moottoriteillä korkein sallittu talvinopeus on 100 km/h. Runsaat 80 prosenttia 100 km/h -rajoituksista alenee 80 km/h -rajoituksiksi.

Tästä päivästä lukien on myös luvallista käyttää nastarenkaita. Nastat tai kitkat on oltava alla joulukuun alusta helmikuun loppuun.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla