Kauneus ei ole katsojan silmässä, vaan se on sisäsyntyistä ja ilmenee jo vastasyntyneillä. Tiiteroiset tykkäävät pienestä pitäen tiirailla kauniita kasvoja. Näin väittää Exeterin yliopiston tutkija Alan Slater, joka esittelee näkemyksiään Britannian ti...

Kauneus ei ole katsojan silmässä, vaan se on sisäsyntyistä ja ilmenee jo vastasyntyneillä. Tiiteroiset tykkäävät pienestä pitäen tiirailla kauniita kasvoja. Näin väittää Exeterin yliopiston tutkija Alan Slater, joka esittelee näkemyksiään Britannian tiedeviikolla ja New Scientistin verkkouutisessa.

Psykologit ovat jo pitkään tienneet, että vauvoja kiehtovat selkeät muodot ja kontrastit. Mistä mieltymys ponnistaa, on ollut epäselvää. Nyt näyttää vahvasti siltä, että voimakkaiden ja mielyttävien biologisten muotojen, kuten kasvojen, tunnistus, on synnynnäinen ominaisuus. Asia selvisi, kun Slater kumppaneineen vilautteli naisten kuvia alle viikon ikäisille vauvoille. Aikuiset olivat arvioineet etukäteen kasvojen miellyttävyyttä asteikolla 1:stä 5:een. Lähes kaikki kokeeseen osallistuneet vauvat kiinnittivät enemmän huomiota kauniisiin kasvoihin. Slater otaksuu, että ne edustavat vauvoille ihmiskasvojen prototyyppiä. Tämän evoluution kautta kehittyneen sisäsyntyisen mekanismin avulla pienokainen oppii nopeasti yhdistämään äidin kasvot tuttuihin ääniin, kuten puheeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla