Miksi mukaansa tempaava hittibiisi jää soimaan päähän? Science-lehden julkaisema tutkimus osoittaa, että aivoissa on rakenteita, jotka poimivat ja tallentavat me...

Miksi mukaansa tempaava hittibiisi jää soimaan päähän? Science-lehden julkaisema tutkimus osoittaa, että aivoissa on rakenteita, jotka poimivat ja tallentavat melodioita. Musiikkia työstetään useilla aivoalueilla, mutta varsinainen ”sävelkorva” koostuu nipusta hermoyhteyksiä, joilla on kytkös otsalohkon etuosan aivokuorelle (rostromedial prefrontal cortex). Tämä aivan otsan takana piilotteleva aivoalue on aktiivinen silloin kun ihminen tallentaa musiikin rakenteita ja palauttaa niitä taas takaisiin mieleen.

Darthmouthin yliopiston työryhmä seurasi funktionaalisen magneettikuvantamisen (fMRI) avulla kahdeksaa koehenkilöä, kun nämä kuuntelivat tiettyä sävelmää. Kuuntelu aktivoi useita aivoalueita, mutta vain otsalohkon aivokuori reagoi musiikin vaihteluihin. Siitä voi päätellä, että se on alue, jonne aivot tallentavat melodioita, todetaan yliopiston uutistiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla