Suomen armeijan vanikka saattaa pian joutaa kompostiin, sillä yhdysvaltalaiskollegat ovat kehittäneet eväsleivän, joka säilyy syömäkelpoisena vuosikausia. Natickissä Massachusettsin osavaltiossa sijaitseva armeijan tutkimuskeskus takaa voikkarin elinaj...

Suomen armeijan vanikka saattaa pian joutaa kompostiin, sillä yhdysvaltalaiskollegat ovat kehittäneet eväsleivän, joka säilyy syömäkelpoisena vuosikausia. Natickissä Massachusettsin osavaltiossa sijaitseva armeijan tutkimuskeskus takaa voikkarin elinajaksi 3 vuotta, jos säilytyslämpötila on alle 26 Celsius-astetta. Jos se varastoidaan 38 asteessa, taskuun mahtuva leipä on syötävä kuuden kuukauden kuluessa.

Tavallisesti lisukkeet kastelevat leivän läpimäräksi. Keksintö perustuu veden sitomiseen. Kana- ja makkaratäytteisiin on lisätty kosteuttavia aineita, jotka imevät itseensä vettä, mutta pitävät toisaalta kosteuden niin alhaisella tasolla, etteivät mikrobikasvustot pääse rehottamaan. Pakkauksessa on myös happea hajottavia lisäaineita. Ne auttavat kurittamaan bakteereja ja hiivoja. New Scientistin mukaan leivät on jo makutestattu sotilailla. Seuraavaksi vuorossa ovat taskupitsat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla