Buzz Aldrin Kuussa 1969. Onko seuraava kuukävelijä kiinalainen? Kuva: <span class="photographer">Nasa</span>
Buzz Aldrin Kuussa 1969. Onko seuraava kuukävelijä kiinalainen? Kuva: Nasa

Kiinan avaruusohjelma vakuuttaa, ettei mikään ole pielessä.

Kiinalaisten hyvin onnistuneet miehitetyt avaruuslennot ovat herättäneet mielikuvan Kuussa liehuvasta punalipusta. Ehkä Marsiinkin astuu ensimmäisenä kiinalainen taikonautti?

Ehkä, ainakin Kiinan avaruusohjelman vanhempi konsultti vakuuttaa, ettei mikään ole pielessä, vaikka Kiina aikoo lykätä suunniteltua avaruuskävelyä kuudella kuukaudella.

Shenzhou VII -raketti lähtee siis matkalle uuden aikataulun mukaan vasta vuonna 2008. Se on Kiinan kolmas miehitetty lento, jonka aikana taikonauttien on ensimmäistä kertaa tarkoitus suorittaa avaruuskävely. Tarkempi lähtöaika riippuu konsultti Huang Chunpingin mukaan siitä, milloin tutkijat saavat selvitettyä avaruuspukuun liittyvät ongelmat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kiina on kolmas valtio - Venäjän ja Yhdysvaltain lisäksi - joka on tehnyt miehitettyjä avaruuslentoja. Niistä edellinen tapahtui lokakuussa 2005. New Scientist -lehti kertoo, että Kiina on niin ikään ilmoittanut kehittävänsä kuuluotaimia. Niistä ensimmäinen laukaistaan matkaan ensi vuonna. Vuonna 2012 luotaimen on tarkoitus laskeutua Kuuhun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla