Alkoholijuomien valmistus on yleensä kytketty Kaksoisvirtain maahan, mutta kiinalaiset eivät jää pekkaa pahemmaksi. Alkeellisia alkoholijuomia tehtiin ilmeisesti yhtä varhain myös Pohjois-Kiinassa. Henan'in maakunnasta on löytynyt saviruukun palasia, j...

Alkoholijuomien valmistus on yleensä kytketty Kaksoisvirtain maahan, mutta kiinalaiset eivät jää pekkaa pahemmaksi. Alkeellisia alkoholijuomia tehtiin ilmeisesti yhtä varhain myös Pohjois-Kiinassa. Henan'in maakunnasta on löytynyt saviruukun palasia, jotka ovat peräisin 9 000 vuoden takaa. Kemiallinen analyysi paljastaa, että astioissa on käytetty riisi- ja hirssipohjaisia alkoholijuomia. Tämä varhainen viini tai olut maustettiin hunajalla, yrteillä ja pihkalla.

Löydön tekivät kiinalaisarkeologit yhdessä Pennsylvanian yliopiston museon tutkijoiden kanssa. Tiedon julkaisi Pnas-lehti.