Yhden lapsen politiikka tuottaa pahaa jälkeä Kiinassa. Maassa syntyy hurjasti enemmän poikia kuin tyttöjä, vaikka trendi muualla maailmassa on päinvastainen, kertoo Jo...

Yhden lapsen politiikka tuottaa pahaa jälkeä Kiinassa. Maassa syntyy hurjasti enemmän poikia kuin tyttöjä, vaikka trendi muualla maailmassa on päinvastainen, kertoo Journal of Epidemiology and Community Health. Koska valtio sallii vain yhden lapsen, vanhemmat turvautuvat ultraäänikuvauksiin saadakseen sukupuolen selville ja teettävät abortin, mikäli tiedossa on tyttö.

Kiinassa syntyy paikoin jopa 130 poikaa 100 tyttöä kohden. Italiaan muuttaneiden kiinalaissiirtolaisten parissa sukupuolten lukusuhde (syntyneiden poikien määrä 100 tyttöä kohden) on tavanomainen: 103-107. Se on sama kuin italialaissyntyisissä keskivertoperheissä. Lapsen sukupuolen pitäisi olla sattuman satoa, mutta silti poikia syntyy jostain syystä aina hieman tyttöjä enemmän.

Kiinassa on ollut jo 1970-luvulta lähtien käytössä tiukka yhden lapsen politiikka, jonka rikkomisesta on rangaistu sakoilla ja pakkosteriloinnilla. Poikavauvojen ylimäärän ennustetaan johtavan tulevaisuudessa sosiaalisiin ongelmiin. Yksinäisten naimattomien miesten määrä todennäköisesti kasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla