Kiinan ensimmäinen miehitetty avaruusalus Shenzhou V (suomeksi jumalten kulkuneuvo) on laukaistu onnistuneesti matkaan Gobin autiomaasta tänä aamuna kello neljä Suomen aikaan. Lennon on määrä kestää noin vuorokauden, jonka kuluessa alus kiertää ...

Kiinan ensimmäinen miehitetty avaruusalus Shenzhou V (suomeksi jumalten kulkuneuvo) on laukaistu onnistuneesti matkaan Gobin autiomaasta tänä aamuna kello neljä Suomen aikaan. Lennon on määrä kestää noin vuorokauden, jonka kuluessa alus kiertää maapallon 14 kertaa. Kiinalaisen taikonautin Yang Liwein mukaan lento on sujunut normaalisti. "Voin hyvin, nähdään huomenna", Liwei raportoi BBC:n uutisen mukaan lennonjohdolle 34 minuutin kuluttua lähdöstä.

Shenzhou V:n onnistunut laukaisu katkaisi Kiinassa tiedotusvälineiden lähetykset ja lähtö näytettiin jälkeenpäin videoituna kansalaisille. Kiina aloitti sotilasvetoisen avaruustutkimuksen 1950-luvulla, mutta vain Yhdysvallat ja Venäjä ovat aiemmin tehneet miehitettyjä avaruuslentoja. Asiantuntijoiden mukaan Kiinan ensimmäisen avaruslennon merkitys on lähinnä poliittinen ja sotilaallinen. Onnistunut laukaisu osoittaa, että kiinalaisten kehittämä kantoraketti on tekniikaltaan luotettava.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla