Amerikkalainen kirugi väittää löytäneensä naiselle seksuaalista nautintoa antavan g-pisteen. Kuva: Leena Koskela
Amerikkalainen kirugi väittää löytäneensä naiselle seksuaalista nautintoa antavan g-pisteen. Kuva: Leena Koskela

Nautintoa tuottavan, herkän g-pisteen olemassaolosta on kiistelty vuosikymmeniä. Amerikkalainen gynekologi väittää löytäneensä sen.

Nautintoa tuottavaa herkkää aluetta eli g-pistettä on etsitty ihmisen sukuelimistä ja niiden liepeiltä vuosikymmeniä. Naisella sen epäillään sijaitsevan emättimen etuseinämässä noin neljän sentin syvyydessä ja miehillä peräaukossa.

Tutkijat eivät kuitenkaan ole lainkaan yksimielisiä siitä, onko tällaista g-pistettä oikeasti olemassa.

Jotkut tutkijat uskovat, että tällainen pistemäinen nautinnon lähde todella on olemassa, mutta ei kaikilla naisilla. Toiset ajattelevat, että kyse olisi monimutkaisemmasta rakenteesta eikä yksittäisestä pisteestä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Joidenkin mukaan mitään g-pistettä ei ole, koskaan missään tutkimuksessa ei vakuuttavasti ole sellaista löydetty. G-pisteen metsästys ylipäänsä kaventaa seksuaalisuuden yhden maagisen mekanismin ympärille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt kuitenkin Floridassa toimiva gynekologi, kirurgi Adam Ostrzenski väittää löytäneensä g-pisteen. Hän on työskennellyt aiheen parissa vuosikymmeniä ja ollut otsikoissa aiemminkin.

Vuonna 2012 Ostrzenski kohautti tutkimuksella, jossa hän etsi g-pistettä leikkaamalla 83-vuotiaan naisen ruumista ja väitti paikantaneensa emättimen kudoksesta, pari senttiä suuaukon sisäpuolelta, ”säkkimäisen” rakenteen, joka on tarkalleen 8,1 milliä pitkä, 3,6 milliä leveä ja 1,5 milliä syvä.

Tämän löydöksen valossa Ostrzenski suoritti nyt kolmelle synnyttäneelle naiselle leikkauksen, jossa hän poisti naisten emättimen seinämästä pienen palan kudosta siitä kohtaa, jossa hän uskoo g-pisteen sijaitsevan. Sitten hän kuroi emättimen seinämän umpeen.

Leikkaukseen suostuneet kolme naista olivat synnytyksen jälkeen menettäneet kykynsä saada vaginaorgasmeja ilman, että samalla stimuloidaan klitorista. Nyt he raportoivat, että leikkaus sujui hyvin ja he pystyvät taas nauttimaan seksistä, kertoo New Scientist -lehti.

Leikkaus on osa tutkimusta, jonka tulokset julkaistiin Aesthetic Plastic Surgery -lehdessä.

Kaikki tutkijat eivät kuitenkaan niele Ostrzenskin tuloksia. Hänen g-pistelöydöksiään ei ole onnistuttu toistamaan muissa tutkimuksissa, ja nyt tehdyssä leikkauksessa ei ollut lumekontrollia. Vaikka leikatut kolme naista kokivat seksielämänsä parantuneen, ei ole mitenkään selvää, että se johtui Ostrzenskin suorittamasta operaatiosta.

Kliinisen tutkimuksen etiikan apulaisprofessori Devan Stahl Michiganin yliopistosta muistuttaa New Scientist-lehdessä, että seksuaalisen nautinnon metsästämisestä on versonut miljoonien dollarien bisnes, johon pitäisi suhtautua varauksella.

”G-pisteterapiat lupaavat naisille nautintoa, mutta ei ole käytännössä mitään todistusaineistoa siitä, että nämä hoidot perustuisivat muuhun kuin lumevaikutukseen”, Stahl sanoo.

Toisin sanoen pelkkä kokemus hoidetuksi tulemisesta voi auttaa ihmisiä.

Stahl kritisoi ajatusta siitä, että seksuaalisen nautinnon puute johtuisi jostain fyysisestä viasta naisen kehossa.

”On tilastollisesti aivan normaalia, että naisten on vaikea saada orgasmia emätinyhdynnässä, mutta nyt sitä pidetään jotenkin patologisena ongelmana”, Stahl sanoo.

Englantilainen plastiikkakirurgi Douglas McGeorge puolustaa kuitenkin leikkaustoimenpiteitä.

”Moni nainen kertoo saavansa nautintoa niin kutsutun g-pisteen stimulaatiosta. Jos he yhtäkkiä lakkaavat tuntemasta nautintoa tästä ja kokevat sen ongelmaksi, niin tämänkaltainen pieni leikkaus voi olla avuksi. Ja sehän on vain hyvä asia”, McGeorge sanoo.

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095

Eli hän poisti itse löytämänsä elimen (g-pisteen) ja tuntoherkkyys kasvoi.

Huuhaalta kuulostaa.

Ja mikä parasta, kukaan muu maailmassa ei tietenkään tee leikkauksia.

Huuhaalla on siis kaiken lisäksi helvetin hyvät markkinat.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

  • ylös 13
  • alas 5
Vierailija

Kuulostaa kovasti oman huuhaan markkinoinnilta. Ilmeisesti vaginal rejuvenation ja anal bleaching ei tuonut riittävästi taaloja taloon  :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla