Isottelevat kouluhäiriköt, jotka purkavat turhautumistaan muiden sorsimiseen, on veistetty samasta puusta kaikkialla maailmassa. Kiusaajien taustalta löytyy tunne-elämän ongelmia ja vaikeuksia solmia ja ylläpitää sosiaalisia suhteita. Heillä on myös m...

Isottelevat kouluhäiriköt, jotka purkavat turhautumistaan muiden sorsimiseen, on veistetty samasta puusta kaikkialla maailmassa. Kiusaajien taustalta löytyy tunne-elämän ongelmia ja vaikeuksia solmia ja ylläpitää sosiaalisia suhteita. Heillä on myös muita enemmän pulmia alkoholin kanssa.

Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine -lehden julkaisema tutkimus tehtiin 25 maassa, Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Lähi-idässä. Siihen haastateltiin peräti 113 200 nuorta. Näin laaja tutkimusta ei ole tehty koskaan ennen.

Vaikka kiusaajan profiili oli kaikkialla samanlainen, ilmiön esiintyvyys vaihteli maittain rajusti. Kiusaamiseen oli tavalla tai toisella törmännyt - uhrina tai tekijänä - 9-54 prosenttia teineistä. Sitä harrastetaan eniten Liettuassa, Grönlannissa ja Saksassa. Kilteimpiä ollaan Ruotsissa ja Englannissa. Suomalaiskoululaisista noin viidennes oli ollut joskus osallisena kiusaamisessa. Noin kolme prosenttia on puolestaan syyllistynyt muiden mobbaamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla