Kahdeksan vuotta sitten kuolleen gaurilehmän ihosolusta kloonattu Noah-vasikka kuoli Yhdysvalloissa ripuliin vain kaksi päivää syntymänsä jälkeen. Tutkijoiden mukaan ripuli ei luultavasti liity siihen, että Noah oli klooni,

Kahdeksan vuotta sitten kuolleen gaurilehmän ihosolusta kloonattu Noah-vasikka kuoli Yhdysvalloissa ripuliin vain kaksi päivää syntymänsä jälkeen. Tutkijoiden mukaan ripuli ei luultavasti liity siihen, että Noah oli klooni, BBC:n verkkouutiset kertoo.

Gaurin (Bos gaurus) ihosolun tuma siirrettiin 692:een tavallisen lehmän (Bos taurus) munasoluun, joista niiden oma tuma oli ensin poistettu. Vain yksi näistä munasoluista kehittyi alkioksi.

Alkio pantiin Bessie-lehmän kohtuun, missä se kehittyi normaalisti. Noah-vasikka painoi syntyessään 36 kiloa. Bessie on yhä hyvissä voimissa.

Advanced Cell Technologyssa Massachusettsissa tehtyä koetta johti Jonathan Hill Cornellin yliopistosta. Kokeessa testattiin, onko kloonaamalla edes periaatteessa mahdollista pelastaa uhattuja tai jopa hiljattain sukupuuttoon kuolleita lajeja.

Gaureja on jäljellä 36 000 yksilöä Intiassa ja Kaukoidässä. Ne ovat ahdingossa metsästyksen ja ympäristönmuutosten takia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla