Kuva: University of Connecticut
Kuva: University of Connecticut

Kloonatuista naudoista saatavia liha- ja maitotuotteita voi syödä turvallisin mielin, vakuuttavat Connecticutin yliopiston tutkijat Yhdysvaltain tiedeakatemian arvostelussa PNAS -lehdessä.

Kloonatuista naudoista saatavia liha- ja maitotuotteita voi syödä turvallisin mielin, vakuuttavat Connecticutin yliopiston tutkijat Yhdysvaltain tiedeakatemian arvostelussa PNAS -lehdessä.

Jerry Yangin johtama tutkijaryhmä vertaili tavallisista ja klooninaudasta saatavaa lihaa ja maitoa toisinsa. Eläimet olivat samanrotuisia ja –ikäisiä.

Koostumuksessa ei havaittu mitään merkittäviä eroja. Kloonilihasta tavattiin jonkin verran enemmän rasvaa ja rasvahappoja. Lihaa arvioitiin yli sadalla laatumittarilla. Maidosta tutkittiin mm. rasva- ja proteiinikoostumus. Maitoanalyysin perusteella voitiin päätellä, että kloonien geenit toimivat normaalisti.

Viime vuonna julkaistiin kaksi vastaavanlaista tutkimusta, joissa saatiin samansuuntaisia tuloksia. Kloonattuja eläimiä ei toistaiseksi hyödynnetä ihmisravinnoksi missään maassa.