Baseballin pelaajilla Yhdysvalloissa tehtyjen mittausten mukaan lentävää palloa tavoitteleva pelaaja pyrkii juoksemaan sellaista reittiä, että pallon kuva pysyy hänen verkkokalvollaan koko ajan samassa kohdassa. Tällä tavalla hän osuu alas tulevan pall...

Baseballin pelaajilla Yhdysvalloissa tehtyjen mittausten mukaan lentävää palloa tavoitteleva pelaaja pyrkii juoksemaan sellaista reittiä, että pallon kuva pysyy hänen verkkokalvollaan koko ajan samassa kohdassa. Tällä tavalla hän osuu alas tulevan pallon kohdalle automaattisesti.

Tekisivätkö koirat samalla tavalla? Ryhmä psykologeja pani vähän paremmaksi ja päätti kokeilla koirilla frisbeen nappaamista, sillä frisbeen lentorata on mutkikkaampi kuin pallon, Science News -lehti kertoo.

Koirien päähän kiinnitettiin pieni videokamera, joka tallensi koko ajan sen, mihin suuntaan koira katsoi suhteessa lentävään frisbeehen. Siinä kävi samoin kuin ihmisellä: koiratkin yrittivät pitää frisbeen kuvan koko ajan samassa kohdassa verkkokalvollaan. Kun frisbee muutti äkisti lentosuuntaa, koirakin muutti heti juoksureittiään.

Tässä kokeessa koiria tosin oli vain kaksi, mutta ehkä tulos pätee muihinkin koiriin. Frisbeeraportti on julkaistu Psychological Science -lehdessä.



Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla