Ei näin, Obama. Kuva: Pete Souza, Wikimedia Commons
Ei näin, Obama. Kuva: Pete Souza, Wikimedia Commons

Tuoliton työntekijä on valppaampi.

Seisten pidetyt kokoukset eivät vain tarjoa terveellistä vaihtelua liialliseen istumiseen. Niissä ihmiset ovat myös innostuneempia ja keskittyvät vähemmän puolustamaan tonttiaan, kun pitäisi yhdessä keksiä jotakin. Tämä selvisi yhdysvaltalaisen Washington-yliopiston tutkimuksessa, joka julkaistiin Social Psychological and Personality Science -lehdessä.

Tutkimukseen osallistuneet henkilöt pistettiin työskentelemään yhdessä puoleksi tunniksi, minä aikana heidän piti tehdä yliopiston rekrytointivideo. Tiimit työskentelivät huoneissa, joista toisissa oli tuolit pöydän ympärillä, toisissa ei.

Kun videot olivat valmistuneet, tutkimusavustajat arvioivat, miten ryhmä oli työskennellyt yhdessä ja miten hyvä heidän videonsa oli. Osallistujat puolestaan arvioivat, kuinka paljon heidän ryhmäkaverinsa olivat pitäytyneet omissa asemissaan ja kannoissaan. Koehenkilöillä oli myös ranteissa anturit, jotka mittasivat heidän fysiologista kiihtymystään.

Mittarit näyttivät, että seisovissa ryhmissä kehot valpastuivat enemmän. Näiden ryhmien jäsenet puolustivat myös vähemmän omia asemiaan, minkä vuoksi ajatuksenvaihto vilkastui. Heidän videonsakin rankattiin vetävämmiksi kuin tuolissa jököttäneiden tuotokset.