Avaruuden älyviestejä etsivässä Seti-ohjelmassa on toukokuun puolessavälissä jo kolme miljoonaa jäsentä, Space.com -verkkosivu ennustaa. Uusia jäseniä tulee parituhat...

Avaruuden älyviestejä etsivässä Seti-ohjelmassa on toukokuun puolessavälissä jo kolme miljoonaa jäsentä, Space.com -verkkosivu ennustaa. Uusia jäseniä tulee parituhatta päivässä.

Seti jakaa Puerto Ricossa sijaitsevan Arecibon suuren antennin vastaanottamia radiosignaaleja tietokoneiden kotikäyttäjille ympäri maailmaa. Kukin tietokone tutkii joutoaikoinaan, onko signaalissa mitään järjestelmällisyyttä, joka voisi viitata älyllisten olentojen lähettämään viestiin.

Kun tietokone on osuutensa tehnyt, se kertoo tuloksen automaattisesti Setille Kalifornian yliopistoon ja saa sähköpostina uutta laskettavaa. Seti on lyhenne sanoista Search for Extraterrestrial Intelligence eli maanulkoisen älyn etsintä.

Osallistujia on jo 226 maasta. Laskentaan on tähän mennessä voitu käyttää 650 000 vuotta tietokoneaikaa – käytännössä lähes ilmaiseksi. Älyviestejä ei vielä ole osunut haaviin.