Mitä vetävämmät kasvonpiirteet, sitä laadukkaampaa spermaa syntyy miehen kiveksissä. Väitteen takana on Valencian yliopiston tutkijaryhmä, joka esittelee tuloksiaan

Mitä vetävämmät kasvonpiirteet, sitä laadukkaampaa spermaa syntyy miehen kiveksissä. Väitteen takana on Valencian yliopiston tutkijaryhmä, joka esittelee tuloksiaan Evolution and Human Behavior -lehdessä.

Tutkijat heruttivat siemennestettä 66 opiskelijanuorukaiselta. Näytteistä selvitettiin siittiöiden rakenne, kokonaismäärä ja liikkuvuus. Lisäksi luovuttajista napattiin kasvokuva sekä edestä että sivulta. Otokset näytettiin ryhmälle naisia, joita pyydettiin panemaan joukko järjestykseen miehisen viehättävyyden perusteella. Jatkotutkimukseen poimittiin 12 miestä. Ryhmä jaettiin huono-, kohtuu ja hyväspermaisiin ja alistettiin toistamiseen arvostelulle.

Naisille mieleisten miesten siittiöt olivat muodoltaan ja liikkuvuudeltaan parasta A-ryhmää. Siittiöiden määrä ei kuitenkaan korreloinut kasvonpiirteiden houkuttelevuuteen. Siittiöiden heikko liikkuvuus vaikuttaa olennaisesti hedelmöittymiseen.

Tutkimus viittaa siihen, että nainen pystyisi tunnistamaan miehen lisääntymisominaisuuksia ulkoisten piirteiden perusteella. Symmetriset ja miehekkäät kasvonpiirteet on aiemmissa tutkimuksissa liitetty tavallista parempaan terveyteen, todetaan New Scientistin verkkouutisessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla