Kuva: <span class="photographer">Wikimedia Commons</span>
Kuva: Wikimedia Commons

Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan konservatiivi tuntee inhoa helpommin kuin liberaali.

Kavahdatko verta? Ällöttääkö lima? Inhoatko ötököitä? Jos vastauksesi on kyllä, olet poliittisilta mielipiteiltäsi todennäköisemmin konservatiivi kuin liberaali, väittävät yhdysvaltalaistutkijat.

Inhoherkkyyden kytkös poliittisiin näkemyksiin kävi ilmi, kun David Pizarro Cornellin yliopistosta kartoitti 181 aikuisen mielipiteitä sekä reaktioita asioihin, jotka aiheuttavat monille kuvotusta.

Tarkempaan seulaan poimittiin vielä 91 opiskelijaa, joilta tentattiin näkemyksiä homoista, abortista, aseiden hallussapidosta, ammattiliitoista ja veroista. Ilmeni, että inhoherkät vastustivat muita todennäköisemmin erityisesti homoliittoja ja abortteja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pizarron mukaan inhon ja mielipiteiden yhteys saattaa selittää vahvoja eroja ihmisten moraalisissa arvoissa, ja se voi tarjota väylän myös näkemysten muuttamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Näyttää siltä, että tunne, erityisesti inho, voi vaikuttaa moraalisiin tulkintoihimme. Tällä on traagisia seurauksia, mikäli joitakin ihmisiä syrjitään vain sen vuoksi, että jotkut toiset pitävät heidän ominaisuuksiaan inhottavina", Pizarro toteaa yliopistonsa tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla