Valtamerin koralliriuttoja voidaan hyödyntää syöpäkirurgiassa ja vaikeiden luuvammojen hoidossa, osoittaa Helsingin yliopiston väitöstutkimus . Lääketieteen lisensiaatti Jyrki Vuolan mukaan kor...

Valtamerin koralliriuttoja voidaan hyödyntää syöpäkirurgiassa ja vaikeiden luuvammojen hoidossa, osoittaa Helsingin yliopiston väitöstutkimus . Lääketieteen lisensiaatti Jyrki Vuolan mukaan koralli sopii hyvin luukudoksen korvikkeeksi ja rakennusaineeksi.

Luukudoksen puute on pakottanut etsimään uusia käyttökelpoisia materiaaleja. Tietyt valtamerien korallit muodostavat rakenteita, jotka muistuttavat läheisesti luuta. Niistä voidaan myös helposti muovata sekä rakenteellisesti että kemiallisesti käyttökelpoista korvikemateriaalia. Korallin etuna on "pesusienimäisyys", joka sallii ihmisen oman kudoksen kasvun sen rakenteiden sisään.

Korallin ominaisuuksia testattiin sekä ihmisen suoliluussa että rotan selkälihaksessa. Vuolan mukaan uuden kudoksen kasvu korallin sisään vaatii kuitenkin sen, että paikalla on luusta lähtöisin olevia soluja tai soluja aktivoivia kasvutekijöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla