Pitkästä aikaa hyviä uutisia koralliriutoilta. Vähittäistä toipumista on havaittavissa esimerkiksi Australiassa ja eri puolilla maailmaa sellaisissa paikoissa, missä riuttojen suojeluun on viime vuosina panostettu,

Pitkästä aikaa hyviä uutisia koralliriutoilta. Vähittäistä toipumista on havaittavissa esimerkiksi Australiassa ja eri puolilla maailmaa sellaisissa paikoissa, missä riuttojen suojeluun on viime vuosina panostettu, BBC:n verkkouutiset kertovat.

Koralliriuttojen tilaa vuonna 2002 kartoittavan raportin julkaisivat Maailmanlaajuinen koralliriuttojen seurantaverkosto GCRMN ja Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN, joka pitää tunnettua punaista kirjaa uhanalaisista eliölajeista.

Monin paikoin riuttojen tila kuitenkin heikkenee edelleen. Esimerkiksi Itä-Afrikan rannikolla ja muualla Intian valtameressä riutat kärsivät muun muassa liikakalastuksesta. Itse koralleja uhkaavat muun muassa saasteet ja veden suolaisuuden muutokset. Maailman koralliriutoista 27 prosenttia lienee jo tuhoutunut, ja lisäksi 14 prosentin odotetaan tuhoutuvan 10-20 vuodessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla