Ensimmäisen maailmansodan ilmataisteluässän, saksalaisen Manfred von Richthofenin eli Punaisen Paronin kuolemasta on esitetty uusi, perusteltu teoria,

Ensimmäisen maailmansodan ilmataisteluässän, saksalaisen Manfred von Richthofenin eli Punaisen Paronin kuolemasta on esitetty uusi, perusteltu teoria, ScienCentralNews kertoo. Päätelmät perustuvat luotiin, joka lävisti tappavasti Punaisen Paronin vartalon huhtikuussa 1918.

Aiemmin on arveltu, että eräs kanadalainen lentäjä ampui paronin ilmataistelussa. Kanadalainen oli kuitenkin Paronin takana ylhäällä vasemmalla, kun taas tappava luoti tuli ruumiinavauksen mukaan alhaalta oikealta.

Luodin kulkureitti Paronin läpi ja luodin jääminen ehjäksi viittaavat siihen, että luoti oli Paroniin osuessaan ehtinyt hidastua varsin paljon. Siitä päätellen se oli ammuttu ainakin puolen kilometrin päästä.

Kulkusuunta ja etäisyys sopivat maasta ammuttuun luotiin. Luodin kaliiperi oli sama kuin Vickersin konekiväärissä, joka kuului ympärysvaltojen aseistukseen. Joukkojen silloisesta sijainnista selvisi, että oletetulla ampumasuunnalla ja oletetulla etäisyydellä oli eräs Vickersiä käyttänyt australialainen konekivääriampuja, joka olisi hyvinkin voinut laukaista sarjan kohti Punaista Paronia.

Maassa olevaan konekivääriin viittaa sekin, että Punaisen Paronin lentokoneesta löytyi vain yksi luodinreikä, sillä hajonta olisi vienyt muut luodit koneen ohi. Reikiä olisi luultavasti tullut enemmän, jos lentokonetta olisi ammuttu läheltä hyökkäävästä viholliskoneesta.

Punainen Paroni sai nimensä punaiseksi maalatusta lentokoneestaan, joka oli Focker DR-1. DR on lyhenne sanasta Dreidecker eli kolmitaso. Kolmen tason takia siipien kärkiväli voitiin jättää pieneksi, mikä teki lentokoneesta ketterän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla