Hubble-avaruuskaukoputken tuoreessa kuvassa näkyy galaksitaivasta sellaisena kuin se oli vain noin 700 miljoonaa vuotta alkuräjähdyksen jälkeen eli melkein 13 miljardia vuotta sitten,

Hubble-avaruuskaukoputken tuoreessa kuvassa näkyy galaksitaivasta sellaisena kuin se oli vain noin 700 miljoonaa vuotta alkuräjähdyksen jälkeen eli melkein 13 miljardia vuotta sitten, New Scientist kertoo. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa julkisti kuvan tiistaina. Hubble on aiemminkin ottanut vastaavia kuvia, mutta ne eivät ole yltäneet yhtä syvälle avaruuteen.

Tällaisia kuvia ei sitä paitsi edes voi ottaa yhtenään, sillä kaukaa tuleva valo on niin heikkoa, että valotusaikaa tarvittiin miljoona sekuntia eli melkein kaksi viikkoa. Kuva valotettiin pätkittäin viime syyskuusta tämän vuoden tammikuuhun. Käytössä oli itse asiassa kaksi kameraa, joiden vastaanottama tieto yhdistettiin yhdeksi kuvaksi.

Kuvattu alue on Sulatusuunin tähdistön suunnassa ja läpimitaltaan noin kymmenesosa Kuusta. Kuvaan tuli arviolta 10 000 galaksia. Myös BBC ja Space.com kertovat uudesta kuvasta. Kuva on tietysti myös Nasan verkkosivulla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla