Oletko talven lapsi? Tässä sinulle uusi huolenaihe. Brittitutkimus osoittaa, että kylmien talvikuukausien aikana syntyminen ja myöhempi sepelvaltimotauti sekä diabetes kulkevat käsi kädessä. Myös riski veren rasvahäiriöihin ja keuhkojen heikkouteen on ...

Oletko talven lapsi? Tässä sinulle uusi huolenaihe. Brittitutkimus osoittaa, että kylmien talvikuukausien aikana syntyminen ja myöhempi sepelvaltimotauti sekä diabetes kulkevat käsi kädessä. Myös riski veren rasvahäiriöihin ja keuhkojen heikkouteen on tavallista suurempi. Yhteys on vahvin sellaisilla naisilla, jotka ovat syntyneet huono-osaisiin ja työttömyyden vaivaamiin perheisiin. Heart -lehdessä julkaistun tutkimuksen aineistona oli yli 4 000 iäkästä naista 23:sta brittiläisestä kaupungista. Naisten taustat selvitettiin ja heille tehtiin lääkärintarkastus.

Ilmiö voisi selittyä sillä, että kylmäaltistus sikiökaudella tai syntymässä saattaa vaikuttaa epäedullisesti lapsen verenkiertoelimistöön. Kyseessä oli kuitenkin ns. poikittaistutkimus, joka ei pysty todistamaan syy-seuraussuhteita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla