Uhanalaisten kasvilajien määrä saattaa olla jopa kolme kertaa oletettua suurempi. Tuhon uhkaamien lajien osuus kaikista maailman kasveista on vaihtelee 22-47 prosenttiin, raportoi Science -leh...

Uhanalaisten kasvilajien määrä saattaa olla jopa kolme kertaa oletettua suurempi. Tuhon uhkaamien lajien osuus kaikista maailman kasveista on vaihtelee 22-47 prosenttiin, raportoi Science -lehti. Tuloksen uutisoivat myös Nature ja Scientific American verkkojulkaisuissaan.

Aiemmissa arvioissa on päädytty 13 prosenttiin. Lukema ei kuitenkaan kata luotettavasti trooppisia alueita, kuten Kolumbiaa ja Ecuadoria, missä kasvaa valtaosa maailman lajeista. Tarkennetuista laskelmista vastasivat Pohjois-Karoliinan Duke-yliopiston Nigel C. A. Pitman ja Missourin kasvitieteellisen puutarhan Peter M. Jørgensen. Kaksikon mukaan jopa 94 000-144 000 kasvia saattaa olla uhanalaisia. Näiden osuus kaikista kasvilajeista on lähes 50 prosenttia. Pitman ja Jørgensen pitävät lajikadon syinä ilmaston lämpenemistä ja muuta ihmisen toimintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla