Mikro sylissä on uhka suvunjatkamiskyvylle, varoittavat lapsettomuuslääkärit Human Reproduction –lehdessä. Kuuma kannettava kohottaa kivesten lämpötilaa tavalla...

Mikro sylissä on uhka suvunjatkamiskyvylle, varoittavat lapsettomuuslääkärit Human Reproduction –lehdessä. Kuuma kannettava kohottaa kivesten lämpötilaa tavalla, joka voi vaikuttaa haitallisesti siittiötuotantoon.

Kivesten keskilämpötila on normaalisti useita asteita ruumiinlämpöä alhaisempi. Se liikkuu 33:n ja 34,5:n asteen tuntamassa. Jos lämpöä nostetaan pidemmäksi aikaa, esimerkiksi asteella vuorokaudeksi, siittiöiden määrä ja laatu heikkenevät tilapäisesti. Yli 37:ssä asteessa kivesten ituepiteeli ja siittiötuotanto tuhoutuvat kokonaan.

Yhdysvaltalaistutkijoiden kokeessa joukko parhaassa hedelmällisyysiässä olevia nuoria miehiä näpytteli sylimikroa tunnin ajan. Pahimmillaan mikroilu nosti kivespussin lämpötilaa lähes kolmella asteella. Kuuumimmat koneet kehittivät jopa 70 asteen lämpötilan. Tutkijoiden mielestä teini-ikäisten ja nuorten miesten pitäisi vähentää läppärien käyttöä, koska se voi vahingoittaa heidän hedelmällisyyttään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla