Tarjoilijan kutsuminen täyttämään laseja on usein turhauttavaa viuhtomista eikä sellaisena aina kovin siivoakaan käyttäytymistä, mutta siihen on löytynyt ratkaisu: Mitshubishin tutkimuslaboratoriossa Yhdysvalloissa on kehitetty grogilasi, johon liitett...

Tarjoilijan kutsuminen täyttämään laseja on usein turhauttavaa viuhtomista eikä sellaisena aina kovin siivoakaan käyttäytymistä, mutta siihen on löytynyt ratkaisu: Mitshubishin tutkimuslaboratoriossa Yhdysvalloissa on kehitetty grogilasi, johon liitetty mikropiiri osaa ilmoittaa kassalle, milloin juoma on juuri tästä lasista loppumassa. Näin tarjoilija voi tulla vaivihkaa kaatamaan lisää juomaa.

Pöytään on kätketty tarvittava määrä elektroniikkaa, joten lasissa ei tarvita paristoja: yhteys lasissa olevan anturin ja pöydän välillä hoituu radioteitse. Pöydästä tieto välittyy eteenpäin. Jokaisella lasilla on oma tunnusnumeronsa, joten tarjoilija tietää mitä tuoda. Mitsubishi vakuuttaa, että asiakasystävälliset älylasit voidaan pestä koneessa samaan tapaan kuin muutkin juomalasit.