Afrikassa on enää noin 20 000 leijonaa, vaikka vielä pari vuosikymmentä sitten niitä oli 200 000, BBC kertoo verkkosivullaan. Leijonan ahdinkoa oli selvittänyt Oxford...

Afrikassa on enää noin 20 000 leijonaa, vaikka vielä pari vuosikymmentä sitten niitä oli 200 000, BBC kertoo verkkosivullaan. Leijonan ahdinkoa oli selvittänyt Oxfordin yliopiston tutkija David Macdonald.

Kenttätöitä tehtiin lähinnä Botswanassa ja Zimbabwessa. Metsästäjät olivat havaintojen mukaan ampuneet merkityistä urosleijonista yli 60 prosenttia viiden vuoden kuluessa.

Macdonald sanookin, että metsästys on leijonille suurin uhka. Metsästys myös vääristää sukupuolijakaumaa, sillä metsästäjät tappavat lähinnä uroksia. Myös keskenkasvuiset urokset kelpaavat voitonmerkeiksi, jos aikuisia ei saada tähtäimeen.

Myös paikalliset asukkaat tappavat leijonia, koska ne käyvät karjan kimppuun. Ekoturismi ei Macdonaldin mukaan leijonia juuri auta, sillä nyt puhutaan koko mantereesta eikä pelkistä suojelualueista. Ekoturismi ei myöskään aina saa kansan tukea, jos matkailutulot jäävät jonnekin yläportaisiin eikä tavallinen maajussi näe niistä pennin hyrrää.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla