Valmentajat ja joukkueenjohtajat neuvovat urheilijoita pidättäytymään seksistä ennen kisoja tai tärkeää ottelua. Varoitus on vailla pohjaa, huomauttavat sveitsiläistutkijat Journal of Sports Medicine and Physical Fitness -lehdessä. Aamuinen paini makuu...

Valmentajat ja joukkueenjohtajat neuvovat urheilijoita pidättäytymään seksistä ennen kisoja tai tärkeää ottelua. Varoitus on vailla pohjaa, huomauttavat sveitsiläistutkijat Journal of Sports Medicine and Physical Fitness -lehdessä. Aamuinen paini makuukamarissa ei nakerra suoritustehoa eikä haittaa keskittymistä.

Tutkijat testasivat viidentoista mieshuipun fyysisen suorituskyvyn ja keskittymistaidot kahtena eri päivänä. Ensimmäistä aamuna miehet peuhasivat partnerinsa kanssa, seuraavana päivänä seksi oli kielletty. Testiryhmä koostui kahdeksasta joukkueurheilijasta, viidestä kestävyyslajien edustajasta ja kahdesta painonnostajasta.

Päivien testisuorituksissa ei ollut merkittävää eroa. Sveitsiläisryhmän mukaan urheilijan palautumiskyky voi tosin hieman kärsiä, jos hän on sukupuoliyhteydessä vain kaksi tuntia ennen kisaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla