Suomalaisten into popsia vitamiineja ja lisäravinteita on laantunut, mutta niitä syötetään entistä enemmän koirille ja kissoille. Yleensä turhaan, kirjoittaa eläinlääkäri Laura Haltia Suomen Apteekkarilehdessä. Ravinteiden liika annostelu voi olla hait...

Suomalaisten into popsia vitamiineja ja lisäravinteita on laantunut, mutta niitä syötetään entistä enemmän koirille ja kissoille. Yleensä turhaan, kirjoittaa eläinlääkäri Laura Haltia Suomen Apteekkarilehdessä. Ravinteiden liika annostelu voi olla haitallista ja johtaa jopa myrkytyksiin.

Lisätankkauksen tarpeen ratkaisee lähinnä eläimen fysiologinen tila. Tiine narttu tai kasvava koiranpentu tarvitsevat kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja riittävästi ja oikeassa suhteessa.

Olennaista on myös se, syökö eläin kotiruokaa vai teollista muonaa, kuten säilykkeitä ja kuivaruokaa. Valmistuotteet ovat hyviä sellaisenaan, mutta kotiruoan varassa elävälle lemmikille kannattaa antaa valmiita lisäravinnetabletteja ja noudattaa niiden annosteluohjeita. Kotiruoan syöttämisen puolesta puhuu sen maittavuus.

Laura Haltia työskentelee kotieläinhygienian tutkijana Helsingin yliopistossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla