Tappava lintuinfluenssa näyttää suurella todennäköisyydellä tarttuvan ihmisestä toiseen. Tähän asti H5N1-lintuviruksen on arveltu siirtyvän ihmisiin vain sairaasta siipikarjasta. Thaimaassa tehty tutkimus antaa aiheen epäillä viruksen sopeutuneen niin ...

Tappava lintuinfluenssa näyttää suurella todennäköisyydellä tarttuvan ihmisestä toiseen. Tähän asti H5N1-lintuviruksen on arveltu siirtyvän ihmisiin vain sairaasta siipikarjasta. Thaimaassa tehty tutkimus antaa aiheen epäillä viruksen sopeutuneen niin paljon, että se pystyy leviämään ihmispopulaatiossa. Tieto on huolestuttava, koska äkäinen influenssavirus voisi käynnistää rajun maailmanlaajuisen tautiaallon. Asiasta kertoi New England Journal of Medicine.

Lintuvirus varmistettiin alun perin syyskuussa 2004 kuolleesta naisesta, joka oli hoitanut kuollutta tytärtään. Tytär oli saanut tappavan taudin Kamphaeng Phet’ssa H5N1-virusta erittävistä kanoista. Äiti ei ollut missään vaiheessa tekemisissä sairaiden lintujen kanssa. Nyt myös tytön hoitoon osallistuneesta tädistä on löytynyt virustyyppiä, joka muistuttaa Thaimaassa riehunutta lintuvirusta. Äiti kuoli myöhemmin tautiin, mutta täti jäi henkiin. Tuoreimman tiedon mukaan myös Vietnamissa epäillään miehen saaneen H5N1-tartunnan veljeltään.

Kahdeksassa Aasian maassa on viimeksi kuluneen vuoden aikana havaittu 52 tautitapausta. Sairastuneista 39 on kuollut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla