Dikian lapsen kallo. Kuva: <span class="photographer">Zeresenay Alemseged/ Authority for Research and Conservation of Cultrual Heritages.</span>
Dikian lapsen kallo. Kuva: Zeresenay Alemseged/ Authority for Research and Conservation of Cultrual Heritages.

Lapsifossiili ei ehkä olekaan Lucyn kanssa samaa lajia.

Pittsburgin yliopiston arvostettu antropologian professori Jeffrey Schwartz kyseenalaistaa tiedot Etiopian Dikikasta löytyneen lapsifossiilin alkuperästä vähintäänkin ennenaikaisina.

Schwartzin mukaan on ongelmallista, että Etiopian Hadarista löytyneen Lucyn ja Dikikan lapsen väitetään kuuluneen Australopithecus afarensis –lajiin, jota esiintyi Tansanian Laetolissa, tuhansia kilometrejä Etiopiasta etelään.

Lapsifossiilin jäänteet näyttävät kyllä samankaltaisilta kuin Laetolista löytyneet. Sen sijaan Hadarista kaivetut fossiilit ovat Schwartzin ja hänen kollegansa Ian Tattersallin tuoreiden tutkimusten mukaan aivan erilaisia kuin Laetolin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, ettei yksikään Hadarin löydös ole A.afarensis", Schwartz sanoo yliopistonsa tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Koska Dikikan lapsen hampaiden purupintoja ei ole vielä saatu esiin, sitä ei voi tarkasti verrata muihin fossiileihin. Emme siis tiedä, onko Dikikan lapsi todellakin ensimmäinen etiopialainen A.afarensis vai edustaako se jotakin vallan muuta".

Sisältö jatkuu mainoksen alla