Jos hallussasi olevan luodin kemiallinen koostumus todetaan samaksi kuin rikospaikalta löytyneen luodin, valtion leipä odottaa. Näin ainakin Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Uusi tutkimustulos väittää kuitenkin, ettei luotien samanlainen koostumus vältt...

Jos hallussasi olevan luodin kemiallinen koostumus todetaan samaksi kuin rikospaikalta löytyneen luodin, valtion leipä odottaa. Näin ainakin Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Uusi tutkimustulos väittää kuitenkin, ettei luotien samanlainen koostumus välttämättä tarkoita, että ne ostettiin samalla kertaa.

Yleisesti on oletettu, että kemiallisesti samanlaiset luodit ovat peräisin samasta lyijyerästä, ja siksi mahdollisesti myös samasta pakkauksesta. Niinpä rikoslaboratorioissa on tutkittu luotien antimoni-, arseeni-, kupari- ,vismutti- ja kadmiumpitoisuudet.

Yhdysvaltalaiset metallurgit Erik Randich ja Bill Tobin epäilivät kemiallisen koostumuksen kertomaa, joten he tutkivat kahden lyijyntuottajan kirjanpitoa kolmen vuoden ajalta. Valimot analysoivat lyijynsä tarkasti, jotta heidän raaka-aineensa kelpaisi akkujen valmistajille. Myös liittovaltion poliisi FBI käyttää näitä tietoja luotianalyyseissään.

Tutkijat löysivät useita tapauksia, joissa kahta, kuukausien välein valmistunutta lyijyerää oli mahdoton erottaa toisistaan. He huomasivat myös, että samasta erästä eri aikaan otetut näytteet antoivat erilaisen tuloksen. Siksi ei voida tietää, tehtiinkö luodit samana päivänä tai ovatko ne peräisin samasta pakkauksesta, toteaa New Scientist -lehti. Tässä tapauksessa murhaa ei siis voi yksiselitteisesti ratkaista laboratoriossa.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla