Tiede-lehden nimikkosusi teki sen taas: ravisti synnyinseudun tomut turkistaan ja jolkotteli liki 100 kilometriä länteen. "Lupusuden uusi koti on Pohjois-Savossa", ker...

Tiede-lehden nimikkosusi teki sen taas: ravisti synnyinseudun tomut turkistaan ja jolkotteli liki 100 kilometriä länteen. "Lupusuden uusi koti on Pohjois-Savossa", kertoo tutkimusmestari Seppo Ronkainen, jolle tempaus oli täysi yllätys. Yleensä nuoret naaraat jättävät lauman vasta ensimmäisestä kiimasta. Lupulla se on edessä helmi-maaliskuussa. "Ehkä se kyllästyi pentujen hoivaamiseen", Ronkainen pohtii. Vielä elokuussa Lupususi kaitsi tiiviisti nuorempia sisaruksiaan.

Maisemanvaihdos näkyy suden ruokavaliossa. Yksin liikkuessaan se joutuu tulemaan toimeen pikkunisäkkäillä ja metsästäjiltä jääneillä hirventähteillä.

Elämänmuutoksessa muhii Ronkaisen mukaan romanssin siemen. Uuden reviirin liepeillä luuhailee tuntematon suuri uros. Parisuhde ei ole kirkossa kuulutettu, mutta jos uros on alueella vielä talvella, Lupusuden sinkkuelämä saattaa jäädä lyhytaikaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla