Tiede-lehden nimikkoeläin Lupususi sai nimen ja kaulaansa radiopannan viime viikon perjantaina Lieksassa. Yhdeksänkuinen naaras on kesän 2000 pentuja. "Tuhti ja itsetietoinen", luonnehtii tutkimusmestari Seppo Ronkainen Tiede-lehden nimikkosutta. "Sill...

Tiede-lehden nimikkoeläin Lupususi sai nimen ja kaulaansa radiopannan viime viikon perjantaina Lieksassa. Yhdeksänkuinen naaras on kesän 2000 pentuja. "Tuhti ja itsetietoinen", luonnehtii tutkimusmestari Seppo Ronkainen Tiede-lehden nimikkosutta. "Sillä on upea vaalean harmaa turkki ja erittäin kauniit piirteet". Lupususi on väännös lajinimestä (Canis lupus).

Naaras kuuluu kuusipäiseen Nurmeksen laumaan, jonka johtajapari - Nadja ja Nemo - on myös mukana Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) radioseurannassa .

RKTL aloitti 1998 ensimmäisenä Pohjoismaissa radioseurantaan perustuvan susitutkimuksen. Hanke kerää tietoa susien määrästä, liikkuvuudesta ja käyttäytymisestä sekä kannan rakenteesta. Seurannassa on yhteensä 15 sutta, mutta tutkijat pannoittavat huhtikuun loppuun mennessä vielä viisi uutta hukkaa.

Seuraamme Lupusuden vaiheita vuoden kuluessa sekä Tiede-lehdessä että verkkosivuilla. Tuoreet kuvat nimikkosudestamme julkaistaan 12. huhtikuuta ilmestyvässä lehdessä.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla