Kuva: ARS.
Kuva: ARS.

Uusien diabeteslääkkeiden ansiosta herkkusuiden lautasille saadaan pian maultaan ja rasvaisuudeltaan ensiluokkaista marmorilihaa.

Uusien diabeteslääkkeiden ansiosta herkkusuiden lautasille saadaan pian maultaan ja rasvaisuudeltaan ensiluokkaista marmorilihaa.

Mehukaan lihan tuottamisessa on omat niksistä. Suussa sulavimmat pihvit tunnistaa lihassyiden väliin pakkautuneista ohuista valkoisista juovista. Puhutaan on ns. marmorilihasta.

Yhdysvaltain maatalousviraston tutkijat Gary Hausmanin johdolla ovat kehittäneet menetelmän, jolla marmorointia voidaan kasvattaa 3,5 prosentilla. Se onnistuu, kun lihakarjan rehuun lisätään tiettyä yhdistettä, tiatsolidinedionia. Seos parantaa lihan marmorointia sioilla ja naudoilla. Tiatsolidinedionit tunnetaan paremmin uuden sukupolven diabeteslääkkeinä. Ne parantavat potilaiden sokeritasapainoa.