Vuoden päivät kestänyt kisa kaikkien aikojen parhaimmasta vitsistä on ratkennut. Voittaja nimettiin 40 000 ehdokkaan joukosta. Eri vitsit saivat yli kaksi miljoonaa kannatusääntä 70 maan kansalaisilta. Vitsikeruukisan järjesti Hertfordshiren yliopiston...

Vuoden päivät kestänyt kisa kaikkien aikojen parhaimmasta vitsistä on ratkennut. Voittaja nimettiin 40 000 ehdokkaan joukosta. Eri vitsit saivat yli kaksi miljoonaa kannatusääntä 70 maan kansalaisilta. Vitsikeruukisan järjesti Hertfordshiren yliopiston psykologiryhmä LaughLab.

New Scientistin verkkouutisen mukaan äänestys paljasti selviä kansallisia eroja huumorissa. Britit, irlantilaiset ja australialaiset pitivät kielikikkailusta, kun taas yhdysvaltalaiset ja kanadalaiset repivät riemua muiden epäonnistumisesta. Japani oli ainoa maa, josta ei tullut yhtään tarjokasta kisaan.

Voitokkaan vitsin sai nimiinsä manchesteriläinen psykiatri Gurpal Gosall (31). Tässä kasku vapaasti suomennettuna.

Newjerseyläinen jahtiseurue on metsällä, kun yksi porukasta kaatuu yllättäen maahan. Miehen hengitys tuntuu pysähtyneen ja hänen silmänsä ovat kääntyneet ympäri. Metsästyskaveri tarttuu kännykkäänsä ja naputtelee hätäkeskuksen numeron. ”Ystäväni on kuollut. Mitä minä voin tehdä!” Keskusneiti rauhoittelee miestä. ”Ei mitään paniikkia. Varmistakaa ensin, että kaverinne on todella kuollut.” Linjoilla on hetken hiljaisuus ja sitten kuuluu laukaus. Metsämies palaa puhelimeen. ”OK, mitäs sen jälkeen tehdään?”

Psykologi Richard Wisemanin mukaan voittajavitsin vahvuus on sen universaalisuus. "Metsästäjävitsi toimii kaikkialla maailmassa ja se vetoaa niin miehiin kuin naisiinkin ja niin nuoriin kuin ikääntyneisiinkin."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla