Juha Pekka Lunkka tarkastelee palkitussa teoksessaan ilmastoa 4,6 miljardin vuoden ajalta. Palkinto julkistettiin tänään alkaneilla Tieteen päivillä.

Vuoden tiedekirja -palkinto on myönnetty professori Juha Pekka Lunkalle teoksesta Maapallon ilmastohistoria. Kasvihuoneista jääkausiin. Kirjan on kustantanut Gaudeamus. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Palkinto julkistettiin Tieteen päivillä, jotka jatkuvat sunnuntaihin saakka Helsingissä.

Lunkka tarkastelee teoksessaan maapallon ilmastoa ja sen muutoksia 4,6 miljardin vuoden ajalta. Hän tuo esille, että ilmasto on erittäin
monimutkaisten prosessien tulos. Uusin siihen vaikuttava tekijä on ihmisen toiminta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Juha Pekka Lunkka on Oulun yliopiston maaperägeologian professori, jonka erikoisalana ovat muinaiset ympäristön- ja ilmastonmuutokset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Palkinnon myöntävät Tieteellisten seurain valtuuskunta ja Suomen tiedekustantajien liitto, joka myös rahoittaa palkinnon saamistaan kopiointikorvauksista. Vuonna 2008 ilmestyneitä kotimaisia tiedekirjoja arvioi raati, johon kuuluivat professori emer. Aatos Lahtinen (Helsingin yliopisto), dosentti Anu Lahtinen (Turun yliopisto) ja professori Heikki E.S. Mattila (Lapin yliopisto). Raadin sihteerinä toimi julkaisupäällikkö Eeva-Liisa Aalto Tieteellisten seurain valtuuskunnasta.

Lue Tiede-lehdessä 12/2008 julkaistu arvostelu kirjasta.

Tieteen päivien ohjelmaa voi seurata myös internetissä suorina lähetyksinä ja nauhoituksina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla