DENVER, COLORADO – Kemianjätti DuPont on keksinyt uutta käyttöä tutulle viljelykasville. Yritys on vastikaan kehittänyt menetelmän, jolla maissista muokataan vaatekankaaksi, matoiksi tai autojen sisustusmateriaaleiksi sopivia polymeerikuituja. Perintei...

DENVER, COLORADO – Kemianjätti DuPont on keksinyt uutta käyttöä tutulle viljelykasville. Yritys on vastikaan kehittänyt menetelmän, jolla maissista muokataan vaatekankaaksi, matoiksi tai autojen sisustusmateriaaleiksi sopivia polymeerikuituja. Perinteisesti niitä tuotetaan öljypohjaisista raaka-aineista.

Yhdysvaltain tiedeviikolla puhuneen tutkijan Scott Nicholsin mukaan uuden biopolymeerin, 1,3-propanediolin (PDO), valmistustekniikka on yksinkertainen. Tuotannosta vastaa bioreaktori, jossa kolibakteerit muuttavat maissin sokereita PDO:ksi.

Uusi materiaali vastaa pitkälti ominaisuuksiltaan nailonia ja polyesteriä. Sitä on kuitenkin helpompi pestä ja värjätä. PDO on myös vanhempia kuituja pehmeämmän tuntuista ja tukevampaa, eikä se päästä lävitseen ultraviolettisäteilyä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla