Lihamakaronilaatikko pysyy sitkeästi suomalaisten suosikkiruokana, kertoo Kansanterveyslaitoksen Finravinto -tutkimus. Se on liharuokalajien ykkönen Lounais-Suomessa, Pohjo...

Lihamakaronilaatikko pysyy sitkeästi suomalaisten suosikkiruokana, kertoo Kansanterveyslaitoksen Finravinto -tutkimus. Se on liharuokalajien ykkönen Lounais-Suomessa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Pääkaupunkiseudulla ja Oulussa maistuvin on broileri, edellisessä fileenä tai jälkimmäisessä koipi-reitenä.

Jauheliharuoat ovat yleensäkin suosittuja kaikkialla Suomessa. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa kymmenen raportoiduimman liharuoan joukossa on kuusi jauheliharuokaa. Siellä broileriruokia ei ole top ten -listalla lainkaan.