Kuvasta on poistettu robottikäsi, joka ottaa selfien. Kuva: <span class="photographer">NASA/JPL-Caltech/MSSS</span>
Kuvasta on poistettu robottikäsi, joka ottaa selfien. Kuva: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Kuvaa piti harjoitella ensin maan päällä.

Marsmönkijä Curiosity nappasi itsestään kuvan eli otti selfien 5. elokuuta, tällä kertaa alavinkkelistä. Kuvalla on tieteellinenkin tarkoitus. Nasa pyrkii kuvaamaan kaikki paikat, joissa Curiosity poraa marsperää. Uudessa kuvassa on seitsemäs porauspaikka, kertoo Nasa verkkosivullaan.

Kuva otettu samalla tavalla kuin ihminen kuvaa selfiensä maan päällä. Kamera viedään käsivarren tai robottikäden mitan päähän ja kuvaa rajataan omakuvaksi.

Mönkijän kameran linssi on nimeltään Mahli. Tavallisesti sen avulla tutkitaan marsperän mineraaleja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Omakuvaa harjoiteltiin Curiosityn täydellisellä kopiolla maan päällä, kertoo BBC.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdistelmäkuvasta on poistettu mönkijän robottikäsi, vaikka sen ja kameran varjo näkyy marsperässä. Uudessa selfiessä näkyy paremmin Curiosityn alaosa. Aiemmat selfiet on otettu ylävinkkelistä.

Curiosity on nyt mönkinyt Marsissa kolme vuotta. Se on enimmäkseen kulkenut päiväntasaajalla Galen isossa kraatterissa. Kraatterin keskellä on iso vuori, jonka nimi on epävirallisesti Sharp. Curiosity mönkii nyt vuoren juurella.

Galen kraatterissa virtasi vesi miljardeja vuosia sitten. Vedenjäljet näkyvät kraatterin kivikerrostumissa.

Nasa on tutkinut Marsia jo 50 vuotta. Ensimmäinen Nasan luotain Marsiin oli Mariner 4, joka otti lähikuvat Marsista 14. ja 15. heinäkuuta 1965.

Sisältö jatkuu mainoksen alla