Australialaisen Graham Gilesin johtama tutkimusryhmä kysyi yli tuhannelta eturauhassyöpäpotilaalta ja yli tuhannelta samanikäiseltä terveeltä mieheltä heidän elinaikaisista seksitavoistaan. Kävi ilmi, että mitä useammin miehet olivat ejakuloineet 20 ja...

Australialaisen Graham Gilesin johtama tutkimusryhmä kysyi yli tuhannelta eturauhassyöpäpotilaalta ja yli tuhannelta samanikäiseltä terveeltä mieheltä heidän elinaikaisista seksitavoistaan. Kävi ilmi, että mitä useammin miehet olivat ejakuloineet 20 ja 50 ikävuoden välillä, sitä pienempi riski heillä oli sairastua eturauhassyöpään.

Eniten näytti vaikuttavan, miten miehet olivat käyttäytyneet noin parikymppisinä. Niillä, joille oli tuolloin kertynyt yli viisi ejakulaatiota viikossa, oli eturauhassyövän riski vähentynyt kolmanneksen.

Aiempien tutkimusten perusteella on näyttänyt siltä, että vilkas seksielämä pikemminkin lisää eturauhassyövän riskiä. Näissä tutkimuksissa oli kuitenkin kysytty yhdyntätiheyttä ja seksikumppanien määrää. Tiuha seksikumppanien vaihtaminen altistaa toistuville infektioille, jotka puolestaan saattavat kasvattaa syöpäriskiä. Nyt ei kysytty pelkkiä yhdyntöjä vaan kaikkia ejakulaatioita - ja näin selvisi, että masturbaatio on kuin onkin terveellistä.

Tiuhat ejakulaatiot saattavat huuhtoa eturauhasesta syöpää aiheuttavia aineita eli karsinogeeneja, jotka muuten kertyisivät sinne, Giles ja kollegat arvelevat. Heidän tuloksensa julkaisi BJU International, ja niistä kertoi myös New Scientist .Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla