Kuva: <span class="photographer">Corbis RF.</span>
Kuva: Corbis RF.

Jos piirität naista tositarkoituksella, anna hänelle ylellisiä lahjoja, neuvovat matemaatikot.

Jos piirität naista tositarkoituksella, anna hänelle ylellisiä lahjoja, neuvovat matemaatikot. Naispuolisia auervaarojakaan ei tarvitse pelätä, jos valitsee lahjat niin, että ne hinnastaan huolimatta ovat arvottomia naiselle.

Neuvot perustuvat Peter Sozoun ja Robert Seymouren kehittämään matemaattiseen malliin. Siinä he kuvaavat kosiskelurituaalia pelinä, jossa osapuolet tekevät siirron vuorotellen. Peli sisältää matemaattisen yhtälön kosiskelijan lahjoista ja niiden “hyvyydestä” päämäärään pääsemisen kannalta.

Lontoolaisyliopiston tiedote kertoo mallin osoittavan, että lahja viestittää miehen aikeita. Kalliit lahjat tulkitaan nimittäin haluksi sitoutua pitkäaikaiseen suhteeseen. Toisaalta miesten on varottava seikkailijoita, jotka keräävät lahjat ja häipyvät. Tämä onnistuu kuulemma valitsemalla kalliita lahjoja, jota ovat kuitenkin arvottomia niiden saajalle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

“Lahjojen antaminen kuuluu ihmisten kosiskelurituaaleihin yhtä hyvin kuin useiden eläinlajien parittelumenoihin. Naispuoliset eläimet satsaavat miestä enemmän jälkeläisiin. Siksi heidän on valittava kumppani huolella, eikä hänen laatuaan voi aina päätellä esimerkiksi pelkästään ulkonäöstä”, sanoo Sozou.
Lahjoja siis tarvitaan, mutta millainen on kallis lahja, jolla ei ole arvoa naiselle? Huippuhieno poranterä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla