Kuva: <span class="photographer">NASA/JPL/Cornell.
</span>
Kuva: NASA/JPL/Cornell.

Kuivasta erämaasta, joka muistuttaa suuresti Marsin maisemia, löytyi ensimmäistä kertaa metaania tuottavia bakteereita.

Kuivasta erämaasta, joka muistuttaa suuresti Marsin maisemia, löytyi ensimmäistä kertaa metaania tuottavia bakteereita. Löydön tekee erityisen jännittäväksi se, että Marsista kaasukehässä havaittiin hiljattain metaania. Tuottavatko sitä siis marsilaiset?

Tutkiakseen, miten paikallistaa Marsissa mahdollisesti elävät metaania tuottavat bakteerit, Kalifornian yliopiston (USC) tutkijat keräsivät maaperä- ja höyrystysnäytteitä Utahissa sijaitsevan Mars-tutkimusaseman lähettyviltä. Vertailun vuoksi he selvittivät myös Idahosta ja Chilestä kerättyjä erämaanäytteitä. Kolmesta Utahin viidestä höyrystysnäytteestä löytyi metaania. Muualta kerätyistä näytteistä ei metaania ollut. Myös viisi 40:stä Utahin maaperänäytteestä tuotti metaania sen jälkeen, kun niihin oli lisätty kasvua edistävää ainetta. Tämä viittaa vahvasti siihen, että metaania tuottavat juuri bakteerit. Muiden paikkojen näytteistä ei metaania löytynyt tässäkään kokeessa.

USC:n tutkijat kertovat yliopistonsa tiedotteessa, että heidän menetelmillään tulevat Mars-mönkijät voisivat löytää elämää Marsistakin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla