Yhdysvaltalaisen Brownin yliopiston bioinsinöörit ovat osoittaneet, että metallinen baseballmaila todella voittaa suorituskyvyssä puisen. Pelaajilla ja valmentajilla on ollut tämän suuntainen sormituntuma jo pitkään. Nyt asia on varmistettu tieteellise...

Yhdysvaltalaisen Brownin yliopiston bioinsinöörit ovat osoittaneet, että metallinen baseballmaila todella voittaa suorituskyvyssä puisen. Pelaajilla ja valmentajilla on ollut tämän suuntainen sormituntuma jo pitkään. Nyt asia on varmistettu tieteellisesti.

Metallimailalla pallo saadaan kiitämään keskimäärin 150 kilometriä tunnissa. Puumailalla keskiarvo jää 140 kilometriin tunissa. Lisäksi metallimailalla 37 prosenttia lyönneistä pani pallon lentämään yli 160 kilometrin tuntinopeutta. Puumailalla sama onnistui vain kahdessa prosentissa lyönneistä.

Tutkijat päättelivät eron johtuvan siitä, että metallimaila viuhahtaa nopeammin ja on kimmoisampi kuin puumaila. ScienceDaily-verkkouutisten mukaan nyt keskustellaan siitä, aiheuttaisiko metallimailaan siirtyminen enemmän ja pahempia loukkaantumisia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla