Hiviä muistuttavat virukset pystyvät siirtymään tehokkaasti eläinkunnasta ihmisiin, jos niille annetaan siihen mahdollisuudet. Hyvän reitin tarjoaa kädellisten salametsästys, joka on yleistä muun muassa Keski-Afrikassa. Johns Hopkins yliopiston tutkija...

Hiviä muistuttavat virukset pystyvät siirtymään tehokkaasti eläinkunnasta ihmisiin, jos niille annetaan siihen mahdollisuudet. Hyvän reitin tarjoaa kädellisten salametsästys, joka on yleistä muun muassa Keski-Afrikassa. Johns Hopkins yliopiston tutkijat raportoivat vaarasta brittiläisessä Lancet -lehdessä.

Nathan Wolfen johtama ryhmä keräsi verinäytteet 1 099:lta kamerunilaiselta, jotka olivat altistuneet salametsästettyjen apinoiden verelle tai eritteille. Prosentilta löytyi vasta-aineita apinoiden spumaviruksille, jotka aiheuttavat kohdesoluissa vaahtomaisia vaurioita. Kukaan ei ollut sairastunut, mutta pelkkä tieto virusten siirtymisestä ihmisiin on tutkijoiden mukaan äärimmäisen huolestuttava ja edellyttää salametsästyksen kuriinsaattamista.

He korostavat yliopiston lehdistötiedotteessa, että apinoiden spumavirukset ovat sukua hi-virukselle, joka aikoinaan siirtyi ihmisiin ja käynnisti tuhoisan epidemian.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla