Kuvapörssi
Kuvapörssi

Valkokaulusmachot eivät halua terveystarkastukseen.

Miehekkyyttä ihannoivat miehet eivät huoli terveystarkastuksia eivätkä influenssarokotuksia. Heidän valmiutensa turvautua ennaltaehkäiseviin terveydenhuollon palveluihin on puolet vähäisempi kuin muilla amerikkalaisilla miehillä, selvisi tutkimuksessa joka esiteltiin Yhdysvaltain sosiologiseuran (American Sociological Association) vuosikokouksessa.

"Tuloksen perusteella näyttää siltä, että syvään juurtuneet miehuusihanteet ovat yksi tärkeä syy miesten huonoon terveyteen", sanoi tutkimuksen päätekijä, Rutgers-yliopiston apulaisprofessori Kristen Springer. Syntyvien poikien eliniänodote on Yhdysvalloissa viisi vuotta lyhyempi kuin tyttöjen.

Yllättävää kyllä, miehekkyyttä ihannoivien miesten ryhmän sisällä tyypillisiä miesten töitä paiskoville työväenluokan miehille, kuten rekkakuskeille ja rakennusmiehille, terveydenhoidon palvelut kelpasivat selvästi paremmin kuin ylempien sosiaaliluokkien valkokaulusmachoille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Otos käsitti tuhat keski-ikäistä miestä, joilta oli kysytty heidän käsityksiään miehuudesta, ammattiasemaa ja koulutusta sekä käyntejä tavanomaisessa terveystarkastuksessa, influenssarokotuksessa ja eturauhastutkimuksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla