Kuva: <span class="photographer">Wikimedia Commons: Garry Knight, Bromley, Kent, England</span>
Kuva: Wikimedia Commons: Garry Knight, Bromley, Kent, England

Perinteinen käsitys naisista miehiä parempina seksuaalisten vihjeiden tulkitsijoina ei ehkä pidäkään paikkaansa. Miehiä vaan on helpompi lukea.

Seksi- tai elämänkumppanin löytäminen helpottuu, mikäli pystyy tulkitsemaan pienistä vihjeistä, kuka tykkää kenestä. Usein ajatellaan, että naiset ovat tässä miehiä parempia, sillä heillä on pariutumisleikeissä enemmän pelissä.

Vika saattaa kuitenkin olla pikemminkin tulkittavassa kuin tulkitsijassa, huomasi yhdysvaltalaisen Indianan yliopiston tutkija Skyler Place kollegoineen. Naiset näyttävät peittävän todelliset tunteensa ja aikeensa miehiä paremmin.

Ryhmä laittoi 28 nuorta naista ja 26 nuorta miestä katselemaan pikatreffeillä kuvattuja videoita. Niissä 24 toisilleen vierasta miestä ja naista tutustuivat muutaman minuutin ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koehenkilöiden piti päätellä, ketkä treffaajista kiinnostuivat seuralaisestaan ja ketkä eivät. Arviota vaikeutti se, että sokkotreffeillä puhuttiin saksaa, jota koehenkilöt eivät ymmärtäneet. He olivat siis ei-kielellisten vihjeiden varassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siitä huolimatta arvio syntyi hyvin nopeasti, kymmenessä sekunnissa, eikä pidempi katselu parantanut tulosta.

Sekä miehet että naiset lukivat paremmin miespuolisia kuin naispuolisia treffaajia. Viiden naisen kohdalla jopa 80 prosenttia koehenkilöistä näki ihastuksen merkkejä, vaikkei nainen todellisuudessa ollut pätkääkään kiinnostunut seuralaisestaan.

Naiselle on siis ilmeisesti eduksi paljastaa korttinsa vasta selvitettyään, mikä seuralainen on miehiään.

Tutkimuksen julkaisi Psychological Science.

Kokeile itse, pystytkö päättelemään kuka tykkää kenestä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla