Kuva: Wikimedia Commons
Kuva: Wikimedia Commons

Mies todistelee olevansa hyvässä kunnossa.

Miehet syövät tavallista enemmän istuessaan naisen seurassa, paljastaa uusi yhdysvaltalaistutkimus

Cornellin yliopiston tutkijat tarkkailivat miesten ja naisten syömistä erilaisissa seurueissa kahden viikon aikana lounastunneilla italialaisessa ravintolassa. Ruoaksi oli tarjolla pizzaa ja salaattia buffetpöydästä. Tarkkailtuja ruokailijoita oli runsaat sata.

Naisseurassa miehet söivät 93 prosenttia eli 1,44 palaa enemmän pizzaa kuin tilanteessa, jossa pöydässä istuu vain muita miehiä. Salaattiakin miehet kuluttivat naisten seurassa 86 prosenttia enemmän.

Tutkijoiden mukaan miehet näyttävät syövän runsaasti tehdäkseen vaikutuksen. Tutkimuksessa ei pystytty erittelemään, yritettiinkö syömisellä todistaa paremmuutta muihin miehiin verrattuna vai saada naisseuralaisen huomio. Tutkijat selittävät ilmiötä sillä, että syömisellä mies osoittaa olevansa hyvässä kunnossa.

Tiedostamaton syömisen lisääminen naisen seurassa on ristiriitaista, sillä ylensyönti johtaa usein paino-ongelmiin ja vartalotyyppiin, jota ei pidetä puoleensavetävänä. Evoluutiopsykologian kannalta pullistelu toimisi siis juuri päinvastoin kuin sen pitäisi.

Naisten ruokailukäyttäytyminen pysyi samankaltaisena seurasta riippumatta. Tosin miesten seurassa naiset tunsivat syöneensä normaalia enemmän ja kiireisemmin, vaikka näin ei todellisuudessa ollut.

Tutkija Kevin Kniffing kertoi Los Angeles Timesille, mitä tutkimuksesta kannattaa oppia.

”Ihmisten täytyisi rauhoittua ruokaillessaan vastakkaisen sukupuolen kanssa.”

Tutkimuksen julkaisi Evolutionary Psychological Science. 

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29959
Liittynyt16.3.2005

Miehet syövät enemmän yrittäessään tehdä vaikutuksen naiseen

ksuomala kirjoitti: Jotenkin luulin että suomen oloissa vaikutusta pyritään tekemään pikemminkin juomalla kuin syömällä. Heh heh. Teiniporukoissa ehkä, mutta en ole törmännyt 20 ikävuoden jälkeen sellaiseen, että tarkoituksella rehennellään runsaalla juomisella. Joka jannu on yleensä pyrkinyt välttämään liikaa känniä, kun on lähtenyt naisia pokaamaan. Mokia tulee, koska monilla uskallus herää vasta kun tolkku on täysin poissa.
Lue kommentti
Aktonas
Seuraa 
Viestejä3
Liittynyt29.11.2015

Miehet syövät enemmän yrittäessään tehdä vaikutuksen naiseen

Olimme kouluporukan kanssa syömässä. Minua vastapäätä istunut poika tilasi kolmelle ihmiselle tarkoitetun pizzan, ja tuskaisesti söi sen loppuun. Minä naureskelin vieressä, että ruokahalu on terveen ihmisen merkki. :'D Olisikohan kyseinen henkilö yrittänyt sitten tehdä jonkinlaisen vaikutuksen, en tiedä.
Lue kommentti